شوربه البطاطس بالدجاج و المشروم
--------------------------------------------------------------------------------
المقادير
صدر دجاج مخلى مغسول جيد ومسلوقه (حبهان وبصله صغيره مقطعه نصفين و ربع معلقه ملح و وربع معلقه فلفل اسود 3 اكوب ماء)ومقطعه صغير او مفرومه خشن
3 حبات بطاطس مسلوقه ومهروسه ناعم
نصف معلقه ملح صغيره
نصف معلقه صغيره فلفل اسود
6 عيدان بقدونس مفرومه صغير
علبه مشروم صغيره مفرومه خشن
بصله مفرومه ناعم
2 معلقه سمن او زبد كبيره
كوب صغير كريمه المراعى
2كوب شربت سلق الدجاج كوب ماء مغلى
مكعب ماجى الخضار
الطريقه
رقم واحد
نضع السمن فى القدر ونضيف البصل ونحمر حتى ينشف الماء ويكون لونه ذهبى ثم نضيف المشروم والماجى ونقلب لمده دقيقه ثم نضيف البقدونس ونقلب ثم نضيف الدجاج والملح والفلفل الاسود ونقلب لمده خمس دقائق 0
رقم اثنين
نضيف البطاطس المهروس الى2 كوب الشوربه وكوب ماء مغلى على النار وتغلى قليل ثم نضيف خليط رقم واحد ونتركها تغلى على نار هدائه لمده نصف ساعه مع التقليب جيدا حتى لاتحترق الشوربه ثم نضيف كوب الكريمه ونقلب وحتى تتجانس الكريمه مع الشوربه وتقدم ساخنه مع خبز محمص
وبالهناء والصحه