مرحباً بك في منتدى سوبر نت ...

اذا كنت ضعو يشرفنا دخولك ...
اذا كنت زائر يشرفنا تسجيلك
مرحباً بك في منتدى سوبر نت ...

اذا كنت ضعو يشرفنا دخولك ...
اذا كنت زائر يشرفنا تسجيلك
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الصفحة الرئيسيةالرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول
احصل على موقعك مجانا

المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 38 بتاريخ الجمعة أبريل 06, 2018 9:40 am
احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 78 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو ابومحمود ومريم فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 246 مساهمة في هذا المنتدى في 190 موضوع

 

 طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100%

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ataatta




عدد الرسائل : 43
تاريخ الميلاد : 13/08/1980
العمر : 43
نقاط : 55810
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 24/01/2009

طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100% Empty
مُساهمةموضوع: طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100%   طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100% I_icon_minitimeالإثنين يناير 26, 2009 2:42 pm

طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100%

--------------------------------------------------------------------------------



أولا طريقة تخزين الملوخيه الخضراء



أول شىء لازم تغسلى الملوخيه كويس وتسيبيها تتنشف كويس وبعدين تقطفيها بعد كده
تفرميهاوتكونى وضعتى شوية ماء بسيطه تغلى على النار
بحيث لما تضعى الملوخيه المفرومه فيها ما تكون سايبه تكون يابسه نوعا ما
علشان كتر الماء فيها حتخليها تعمل تلج ولونها حيتغير
بعد كده ما تخليهاش تغلى لا . يادوب فوره واحده وتنزليها عن النار
علشان لونها ما يتغيرش وممكن تحطى بدال الماء شوربه او مكعب مرقه مع الماء
تسيبيها تبرد خالص وتغلفيها وتوضع بالفريزر
لما تيجى تتطبخيها تخرجيها من الفريزر بدرى يعنى بعد ما تفك من التلج ودى نقطه مهم جدا تاخدى باللك منها




طريقة تخزين الباميه



طبعا اول شىء تغسليها وتسيبيها شويه تتصفى بعدين تقلميها
تكونى حطيتى كميه من الماء على النار تغلى
وتحطى فيها الباميه بعد الغليان
تسبيها دقيقه واحده يعنى فوره واحده بس علشان لونها ما يتغيرش
تصفيها فى مصفاه واسعه وتتركيها تبرد خااااااااااااااالص
بعدين تقسميها فى أكياس حسب الكميه المطلوبه لكل طبخه
ولما تيجى تطبخيها مش لازم تسيبيها تفك ممكن تحطيها تفك على البخار مع التسبيكه بناعتها
وبعدين تضيفى الشوربه



طريقة تخزين السبانخ


هى هى نفس طريقة الباميه
لكن تقطع أولا ثم تغسل جيدا وتصفى
تكونى وضعتى كميه كافيه من الماء على النار تغلى
تضيفى لها السبانخ المقطعه وبرضو فوره واحده علشان تدبل بس
وتصفيها علطول قبل لونها ما يتغير فى مصفاه واسع وتفرديها وتسيبيها تبرد خااااااااالص
وتقسميها فى أكياس حسب الكميه المطلوبه وتوضع فى الفريزر
ولما تيجى تتطبخيها مش لازم تسيبيها تفك ممكن تحطيها على البخار مع التسبيكه بتاعتها
وبألف هنا
علشان تكون نتايج التخزين مظبوطه لازم تكون الفريزر نوفروست
الفريزر العادى يتلف اى خزين
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق تخزين الخضار ( الباميه -- الملوخيه الخضراء -- السبابخ ) طرق مضمونه 100%
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: المنتدى العام :: قسم المواضيع العامة-
انتقل الى: